Coinbase

Coinbase är idag världens mest populära och använda kryptobörs (crypto wallet på engelska). En kryptobörs är en typ av plattform där man kan köpa och sälja kryptovalutor, det vill säga digitala valutor som inte styrs av någon centralbank utan istället skickas direkt från avsändare till mottagare via en så kallad blockkedja.

Coinbase är ett amerikanskt företag som grundades år 2012 av Brian Armstrong, tidigare ingenjör, och Fred Ehrsam, tidigare trader till yrke. Företaget växte snabbt, och hade en miljon användare år 2014. Coinbase började snart därefter samarbeta med ett antal stora företag, bland annat Dell, Overstock och Experdia, för att erbjuda betaltjänster åt dessa.

Frän början erbjöd Coinbase enbart handel med Bitcoin, världens första och mest populära kryptovaluta, men har idag utökats och inkorporerat många andra kryptovalutor såsom Ethereum och Dogecoin. Plattformen kan idag nås både via deras hemsida och via en app. Man måste dock ha ett konto för att kunna använda plattformen.

Vanliga frågor om Coinbase

Är det säkert att använda Coinbase?

De pengar man har insatta i sin portfolio hos Coinbase är täckta av en försäkring, som skyddar mot stöld och bedrägerier. Vidare måste man bekräfta sin identitet när man skapar ett konto på plattformen, allt för att plattformen ska vara så säker som möjligt.

Hur använder man Coinbase?

Coinbase är en kryptobörs där man kan handla med kryptovalutor. Först måste man skapa ett konto. Med detta kan man logga in antingen via företagets hemsida eller en app. Väl inne på sitt konto kan man skicka eller ta emot valutor från andra användare, samt investera i valutor.

Varför ska man använda Coinbase?

Coinbase, och andra kryptobörser, används för att köpa och sälja kryptovalutor. Detta kan man göra antingen för att betala eller ta betalt för varor, precis som vanliga pengar, men man kan även handla med kryptovalutor som en typ av investering, precis som med traditionella valutor.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 5.00