Dogecoin

Dogecoin har funnits sedan 2013 och är en kryptovaluta som under de senaste åren har haft en otrolig stark utveckling. Den föddes som en ”skämtvaluta” av Billy Markus, en programmerare och kryptovaluta entusiast. Själva idén med Dogecoin var bland annat att skapa en rolig och kärleksfull valuta som skulle nå en bredare demografisk marknad än Bitcoin.

Dogecoin är en decentraliserad peer-to-peer kryptovaluta. I likhet med andra kryptovalutor fungerar den helt utan att involvera någon central myndighet. Den släpptes den 8 december 2013 och använder en kombination av Scrypt- och SHA-256 gruvalgoritmer. Ungefär som Bitcoin är antalet Dogecoins som någonsin kommer att släppas begränsat. Vilket i detta fallet är 100 miljarder mynt.

En av de populäraste aspekterna av Dogecoin är dess låga transaktionskostnader. Dessa transaktioner slutförs oftast inom några sekunder och kan skickas globalt till en bråkdel av kostnaden jämfört mot andra kryptovalutor. Detta möjliggör för mindre transaktioner var som helst i världen. Utöver detta är de relativt stabila och kan lagras på en valfri plånbok för kryptovalutor.

Vanliga frågor om Dogecoin

Varför heter valutan Dogecoin?

Dogecoin är en kryptovaluta värd tusentals dollar, och allt började som ett skämt. Valutans maskot är Shiba Inu -hunden från den populära komiska serien ”Doge”. Idén om Dogecoin skapades i december 2013 av Billy Markus och Jackson Palmer, som ville skapa en rolig valuta som skulle vara lättillgänglig för människor utanför Bitcoin demografin.

Vad är skillnaderna mellan Dogecoin och Bitcoin?

En av skillnaderna mellan Bitcoin och Dogecoin är hur snabbt transaktioner verifieras. Bitcoin transaktioner verifieras inom ett 10-minuters fönster medan Dogecoin kan verifieras inom 1 minut. Andra skillnader är att Dogecoin har en högre inflation än Bitcoin och gruvgränsen är 100 miljarder, jämfört mot Bitcoins 21 miljoner mynt.

Varför har Dogecoin ökat i värde?

Orsaken till dess senaste värdeökning kan kopplas till ett par nyckelfaktorer. En av dessa är införandet av en lagstiftning som gör det lagligt att använda kryptovalutor för donationer. Det finns också ett ökat intresse för valutor som Bitcoin och Ethereum, vilket har lett människor att utforska andra mynt.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 0