Vitalik Buterin

Vitalik Buterin är en rysk/kanadensisk man och är en av grundarna till Ethereum. Ethereum är en plattform för kryptovaluta. Han blev introducerad för Bitcoin i tidig ålder och började sin karriär med att blogga om ämnet. Efter det tog det fart och han grundade Bitcoin Magazine 2011 och 2014 lanserade han Buterin Ethereum.

Vitaliks uppfinning  Ethereum är uppbyggd på blockkedjetekniken och den är öppen för alla att nå. Den digitala plattformen är designat för att uppnå optimal samarbetsförmåga. Programmeringsspråket är väl utformat så att programmerare enkelt själva ska skapa egna valutor, applikationer och skriva kontrakt. Genom detta systemet som kallas blockkedjetekniken slipper man mellanhänder och överföringar hanteras av programvaran.

Det har blvit väldigt populärt på senare år att företag vill driva ICO, vilket betyder Initial Coin Offerings. Detta begrepp betyder att man som företag kan få in olika startkaptial för sina startups via dessa plattformar skapad av blockkedjeteknik. Ethereums har blivit den vanligaste kryptovalutan med över 82 % av alla ICO som har gjorts.

Vanliga frågor om Vitalik Buterin

Hur uppfanns Ethereum?

Vitalik skrev ner sina tankar och ideér om Ethereum på ett vanligt papper i slutet av 2013. Han tyckte att Bitcoin behövde ett slags språk för applikationsutveckling. Han lyckades inte få alla involverade på hans sida och föreslog därför en helt ny slags plattform som skulle kunna ge ett mer generellt skriftspråk.

Vad har Vitalik gjort mer i sin karriär?

Vitalik har även varit med och utvecklat andra så kallade öppna källkodsprojekt. som till exempel DarkWallet och Bitcoin Phyton biblioteket. Han har också träffat Rysslands president Vladimir Putin eftersom Vitalik har sina rötter därifrån och hans uppfinning Ethereum har ekonomisk och politisk relevans.

Hur ser framtida forskning/karriär ut?

Vitalik jobbar ständigt med sin kryptoplattform och har många samarbetspartners. Kryptovaluta och dess forskning är ett ”on going” projekt och mer än ett heltidsjobb. I skrivande stund har det påbörjats att filma en dokumentärfilm om Vitalik och hans liv. Den kommer heta Ethereum: ”The Infinite garden”.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 0