Kryptovaluta

När man talar om kryptovaluta så talar man om en digital valuta. Med digital menas att det inte är något fysiskt du kan ta på. Denna skiljer sig från vanliga valutor då det inte finns nån centralbank som styr valutan utan denna ligger på ett distribuerat nätverk där alla har tillgång till dem.

Tanken med kryptovaluta var från början att göra anonyma betalningar via nätet eftersom den saknade ett större register över vilka som ägde kryptovalutan. Idag är detta annorlunda då företag och många länder har detta som ett alternativt betalsätt. Kryptovalutans värde styrs oftast av intresse då denna inte är något man kan ta på.

Kryptovalutan har under de senaste åren utvecklats till en alldeles egen ”börs”. Detta eftersom från början fanns det bara en kryptovaluta att luta sig mot och det var Bitcoin. Idag finns det flertalet andra kryptovalutor på marknaden att välja på och detta har gett fler alternativ till den som är intresserad.

Vanliga frågor om kryptovalutor

Är kryptovalutor en säker investering?

Det finns alltid en risk när man investerar, oavsett om det är aktier i ett bolag eller om man investerar i en kryptovaluta. Detta skall man givetvis ha i åtanke men sanningen är den att det går givetvis att tjäna pengar på det men även förlora.

Vad finns det för kryptovalutor?

Då Bitcoin ökade drastiskt i värde och popularitet så skapades det andra kryptovalutor till ett mer överkomligt pris. Det finns en hel del att välja bland idag men de största och mest kända efter Bitcoin är: Ethereum, Ripple och Litecoin. Denna utveckling kommer att medföra att fler och fler kryptovalutor kommer skapas.

Är marknaden stor för kryptovalutor?

Denna marknad har ökat markant, bara en sån sak som att värdet av kryptovalutamarknaden har gått om Sveriges BNP med råge. Den uppmäter sig till ett värde av 520 miljarder dollar, troligtvis ännu högra då den hela tiden ökar i värde. Denna marknad är för stor för att ignorera.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 0