Litecoin

Litecoin (LTC) skapades Oktober 2011 av Charlie Lee, en tidigare Google-anställd som varit starkt involverad i utvecklingen av den ursprungliga Bitcoin. Detta är en decentraliserad, peer-to-peer-kryptovaluta som fungerar på en blockchain likt andra kryptovalutor utan att någon central myndighet är involverad. Till skillnad mot andra kryptovalutor använder den scrypt för sin proof of work och SHA-256-algoritmen.

En av de viktigaste skillnaderna mellan Litecoin och andra kryptovalutor är att Litecoin-block genereras var 2,5:e minut, snarare än var 10:e minut. Vilket har en inverkan på hastigheten och skalbarheten då fler transaktioner kan bearbetas inom samma 10-minuters period genom att öka blockstorleken. Den genomsnittliga transaktionsavgiften är också mycket lägre än andra kryptovalutor.

Litecoin är en av marknadens mest populära kryptovaluta – och det med goda skäl! Den har en leveransgräns som är nästan fyra gånger jämfört den för Bitcoin (21 miljoner mynt mot Litcoins 84 miljoner). Alla dessa mynt som ska brytas ger Litecoin ett stabilare myntvärde och gör det svårare för personer att monopolisera och manipulera marknaden.

Vanliga frågor om Litecoin

Varför skiljer sig Litecoin från Bitcoin?

Litecoin skiljer sig från Bitcoin för att den baseras på Scrypt-algoritmen, jämfört från Bitcoins SHA-256. Scrypt är tillgängligt för hemdatorer eftersom det inte kräver samma nivå av processorkraft som andra algoritmer. Således kräver Litecoins gruvdrift betydligt mindre ström än vid Bitcoin. Därutöver genereras Litecoin-blocken fyra gånger snabbare än Bitcoin-block.

Vilka är fördelarna med Litecoin?

Litecoin har många fördelar. Bland annat är det en av marknadens största kryptovaluta efter marknadsvärde. Därutöver baseras på Scrypt-algoritmen. Således kräver den mindre processorkraft och ström för gruvdrift. Sist men inte minst är programvara byggd med en öppen källkod. Vilket ökar transparensen över vad som sker i kryptovalutan.

Hur går det att lagra Litecoins säkert?

För att lagra Litecoins säkert är det viktigt att använda en säker och enkel plånbok. Exempelvis i appar som lagrar privata nycklar på telefoner och som enkelt kan nås genom en internetanslutning. Välj därutöver enbart växlar och plånböcker som har hög säkerhetsstandard såsom tvåfaktorsautentisering, krypterad e-post och en stark lösenordspolicy.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 5.00