Initial Coin Offering (ICO)

Du kanske någon gång i ditt liv har hört talas om Initial Coin Offering, men funderar över vad det egentligen betyder? Då har du kommit helt rätt. Initial Coin Offering, eller ICO, som det också heter är enkelt beskrivet ett begrepp som betyder att man samlar ihop pengar till ett helt nytt projekt.

Du har säkert också hört talas om IPO? IPO och ICO har samma betydelse men den stora skillnaden är att IPO behandlar den vanliga traditionella valutan medan ICO behandlar kryptovalutor. Men båda dessa begrepp betyder alltså att man samlar ihop pengar till nya projekt även om det är med vanlig valuta eller kryptovaluta.

När kryptovalutor har släppt en ICO kommer alla möjliga slags människor att kunna köpa in sig i en del av projektet. Som ett tack för att de köper in sig kommer de att få något som kallas för ”tokens” som ett tack. Tokens kan användas för att till exempel investera.

Vanliga frågor om ICO

Vad är skillnaden mellan ICO och IPO?

ICO och IPO innebär som sagt egentligen samma sak men den absolut största skillnaden mellan ICO och IPO är att IPO behandlar all vanlig valuta medan ICO behandlar all kryptovaluta. Kryptovaluta är till exempel Bitcoin som blir vanligare och vanligare för varje dag.

Kostar ICO något för mig som privatperson?

Nej, ICO kostar inget för dig som privatperson utan när en kryptovaluta har släppt en helt ny ICO kan du som privatperson köpa in dig i projektet och få några tokens som tack, dessa tokens kan du som sagt använda för att investera.

Är det riskfyllt att investera i ICO?

Det är faktiskt mer riskfyllt att investera i ICO än till exempel traditionell Bitcoin. Det är därför viktigt att du granskar ICO-kampanjerna väldigt noga och tar reda på vilka olika typer av människor som driver själva projektet. Det kan till exempel vara härdade kryptoveteraner eller helt okända människor.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 0